FireClass

FireClass

FireClass е нова револуционерна класа на комерцијални производи за откривање пожар. Се состои од широк спектар на целосно одобрени квалитетни производи дизајнирани и произведени во Европа. FireClass е дизајниран да им се допадне на крајниот корисник и инсталатер. Ова е најновата технологија за откривање пожар спакувана како дигитално решение со отворен протокол, лесно за инсталирање. Дизајнирана и произведена во Европа, технологијата FireClass е дел од Tyco International, светски лидер во решенијата за заштита од пожари. Tyco е специјализиран за производство на противпожарна опрема во последните 50 години. Нивниот тим од стручни инженери и дизајнери разви решенија за откривање пожар со примена во широк опсег на средини, од едноставни конвенционални системи до сложени интегрирани системи за опасни индустриски инсталации.

За ова ниво на стручност заслужни се со иновативни решенија во текот на годините, вклучувајќи ја првата технологија за откривање пожар од јаглерод моноксид со примена во комерцијални средини и тројна сензорска технологија. Токму оваа експертиза е применета на технологијата FireClass за да ве запознае со FireClass - нова класа решенија за откривање пожар дизајнирани да ги задоволат сите барања на само еден продавач.


Опсегот на опрема на FireClass вклучува конвенционални, адресибилни контролни панели за гаснење гас кои содржат голем број на помошна опрема како детектори, огласувачи и точки за повици.

Детектор FC701P

Детектор за чад

FCHS201 сирена со стробоскоп

Конвеционална протипвожарна сирена FCHS201 со стробоскоп

FCH201 Внатрешна сирена

Конвенционална противпожарна внатрешна сирена.

Детектор FC601CH-NL

Конвенционален CO-термички детектор за пожар.

MASKJ408

Предна маска за противпожарни централи од серија J408 на Српски јазик

Рачен јавувач MCP200CS

Рачен јавувач MCP200CS

Детектор FC601PH-NL

Конвенционален оптичко-термички детектор на пожар

Детектор FC701P

Детектор за чад
Повеќе

FCHS201 сирена со стробоскоп

Конвеционална протипвожарна сирена FCHS201 со стробоскоп
Повеќе

FCH201 Внатрешна сирена

Конвенционална противпожарна внатрешна сирена.
Повеќе

Детектор FC601CH-NL

Конвенционален CO-термички детектор за пожар.
Повеќе

MASKJ408

Предна маска за противпожарни централи од серија J408 на Српски јазик
Повеќе


Рачен јавувач MCP200CS

Рачен јавувач MCP200CS
Повеќе

Детектор FC601PH-NL

Конвенционален оптичко-термички детектор на пожар
Повеќе