CISA

CISA

CISA е италијански производител на системи за заклучување и контрола на пристап. Компанијата е основана во 1926 година во Фиренца од двајца партнери - Luigi Bucci i Pina Dell’Agnello - кои патентирале електрично контролирана брава во тоа време.

Тие се во првите редови на браварската технологија, нудејќи заштита од најсложените методи на кражба и упад. Во текот на изминатите 10 години, тие имаат регистрирано над 70 патенти.