FireClass

Детектор FC701P

Шифра: 7003

Детекторот за чад работи така што ја открива оптичката дисперзија на честичките од чад создадени во пожар. Микропроцесорот внатре во детекторот овозможува компензација на прагот, што значи дека детекторот автоматски ќе го прилагоди нивото на чувствителност (за да ги компензира нивоата на прашина и нечистотија) што резултира со помалку лажни аларми и продолжено работно време.

* Оптички детектор за чад со две жици

* Напојувачки напон 10,5 - 33V

* Стандард EN 54

* Време на стабилизација 30 секунди (нормално)

* Потрошувачка на аларм: 12,5 mA до 12V, 25mA до 20V и 65mA до 30V

* Време на ресетирање 2 секунди, ресетирање на напон 6,9V

* Димензии (без основа): ширина 108мм и висина 42мм

* Компатибилен со 4 "BD, 4B и 5B приклучоци

* Обратна компатибилност со серијата FC600

* Серијата FC700 ги заменува детекторите од серијата FC600